About AFA

Suomen- Afganistanin Akatemia on akateminen yhdistys joka perustettiin 15. joulukuuta 2014 Helsingissä. Virallisessa perutamis seremoniassa osallistuivat suomalaiset ja afganistanilaiset virkamiehet ja kansalaisjärjestöjen edustajat.
Akatemian kotipaikka on Helsinki, mutta toimii maailmanlaajuisesti. Akatemia toimii tieteen, tutkimuksen, taiteen, urheilun, terveydenhuollon sekä Suomen ja Afganistanin suhteiden ja yhteistyön kehittämisen parissa. Akatemia hyväksyy avoimesti jäsenet ja pitää aina tervetulleena tutkijoiden ja kulttuurihenkilöiden yhteistyötä.


  YHTIÖJÄRJESTYS

Hallitus

AFA:n asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja, tieteellisen neuvoston varapuheenjohtaja, hallituksen varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja sekä kahdesta kuuteen muuta jäsentä. 
Hallituksella on ennalta määritellyt vastuualueet mm. AFA:n toiminnan hoitaminen, sen edustaminen, yhdistyksen omaisuuden hoitaminen, sopimuksen luominen ja tekeminen jne.

Tieteellinen neuvosto

AfA:n hallituksen apuna toimii akatemian tieteellinen neuvosto, joka tukee ja neuvoo hallitusta tieteen, taiteen, koulutuksen, tutkimuksen ja muiden akateeemisten toimintojen asioissa. 
Akatemian neuvosto muodostuu hallituksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajista sekä 3-15 neuvoston jäsenistä.